Coronavirus

Heb je belangrijke vragen over het coronavirus of denk je dat je besmet bent ? Dan neemt u zsm. contact op met 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 – 22:00 uur).

*** Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, dus kijk af-en-toe/geregeld. ***

Het Coronavirus

IFM werkt harder, zeker nu

De situatie is nogal dynamisch deze dagen, ‘t normale gevolg van de Coronavirus-situatie:
– Sommige klanten blijven gewoon geopend,
– anderen hebben ‘t bedrijf dichtgedaan (momenteel nu zo’n 20% van onze klanten)
– weer anderen werken met minimale bezetting (geheel of gedeeltelijk vanuit huis).
– voor sommige klanten moeten we sourcen.

Kies bij (tijdelijke/gedeeltelijke) sluiting voor ‘n schoon pand uit 2 niveau’s:
1. Na sluiting komen we dan nog kort ‘n keer langs voor het verwijderen van Afval, en alles kort/snel organiseren fatsoeneren. Dan zal ‘t in de tussentijd redelijk fris en schoon blijven.
Wanneer men besluit de normale kantoorwerkzaamheden weer te zullen gaan hervatten, dan komen we 1 dag van tevoren langs om het pand kort/snel op te werken zodat alles weer in originele staat is, klaar-voor-de-start.
2. Dit kan een goede mogelijkheid zijn voor een extra schoonmaak van tegeloppervlakken, toiletten, spinrag e.d.

Mocht het pand (tijdelijk) dicht zijn en tussendoor dan toch nog wat een eenmalige schoonmaak nodig hebben vanwege extra/onverwacht gebruik o.i.d., dan geef ‘n gil en zijn we er meteen, op afroep.

Aanpak ontsmettingswerkzaamheden:
Sommige klanten blijven geopend en wensen dan extra maatregelen in de vorm van ontsmetting en hand-desinfectiemiddelen in de gedeelde ruimten (keuken, toiletgroep, e.d.).

Bekijk een visueel PDF-bestandje gemaakt hoe dat werkt met het ontsmetten van vingertasten, zie deze link:
http://www.ifm-facilitair.nl/wp-content/uploads/2020/2020-bacteriele-ontsmetting.pdf

Kijk maar wat voor U werkt, wat voor U van toepassing is. Wat uw wensen ook zijn; Ik hoor het graag van U, weet dat we altijd voor iedereen klaar staan.

U belt met Hans op 06-415 90 602, we zijn er voor u.

Corona en waar de business naartoe gaat:

Preventief heeft een aantal klanten het kantoor gesloten begin Maart, om erger (besmetting) te voorkomen, ook omdat hun klanten hebben geannuleerd n.a.v. de business. Alleen met een Lockdown stopt de economie, dan worden al onze klanten gedwongen om de business geheel te stoppen. Dan stopt het voor IFM ook. We hebben onze voorbereidingen getroffen, met het personeel alsook vanuit het boekhoud-perspectief.

Zo heeft elk personeelslid een pakket aan middelen gekregen (Handschoenen, desinfectiemiddel, enz.) dat naar keuze thuis of bij de klanten gebruikt mag worden naar eigen inzicht.

We werken en doen wat we kunnen om vanuit elk perspectief (personeel, klanten, financieel/administratief) de boel goed draaiende te houden. We hebben intensiever contact daar waar nodig, en minder/geen contact waar dat niet hoeft.

Inmiddels is ‘ie er, de zakelijke naam voor Corona: de 1,5-meter economie.

Met ‘Corona’ verandert kantoor en de werkplek.

IFM = Facilitair dus we hebben er inmiddels alle gangbare mogelijkheden en oplossingen voor.
Denk aan o.m.:

 • rollen Afzetlint Rood/Wit en Zwart/Geel, 50/100m p/rol.
 • Vloermarkerings/waarschuwingstape in kleuren Zwart en ook Geel-Zwart
 • Plexiglas schotten voor op bureau’s en scheidingswanden. Let op,
  ook in deze branche werkt men al met dagprijzen vanwege beperkte beschikbaarheid.
  We betrekken deze lokaal (ind. de Rietvelden) bij ‘n specialistisch bedrijf; snel en tegen de juiste prijzen.

Check onze IFM Corona schoonmaakpakketten:

 • flacon Wecoline Clean-n-Easy desinfectiespray, 750 ml
 • flacon Diversey E Des Handdesinfectie, 500 ml
 • pak Glorix Professional Hygienedoekjes, 100-vel
 • sprayflacon Handdesinfectie 60%, 500 ml
 • pak Mondkapjes 3-laags, 50 stuks

Voor alles geldt dat we u graag helpen, kijk maar wat u ervan nodig heeft.
We kopen scherp in dus U hoeft zich geen zorgen te maken dat we flink wat bovenop de prijzen zetten, zo ben ik niet.
We staan altijd voor u klaar, geheel vrijblijvend voor u; “Niets-moet, Alles-mag”.

Mocht u slechts ‘n paar meter Afzetlint Rood/Wit nodig hebben, dan geef een gil en die krijgt u zo van me,(gratis).

Hoe u ermee omgaat, da’s helemaal uw eigen aanpak.
Soms is meer schoonmaak nodig omdat er extra m2 (glas)oppervlakten zijn toegevoegd, maar soms zal de helft van het kantoor-personeel thuiswerken als de andere helft op kantoor is. Of zoiets.
We horen het graag van u en passen ons schoonmaakwerk aan daar waar dat nodig is.
Tenslotte is het besef er overal: we leveren een BELANGRIJKE BIJDRAGE aan uw bedrijf. Schoon hoort er echt helemaal bij, da’s onze missie, onze voldoening elke dag.

(Bij vragen of als u ondersteuning nodig heeft geldt; gewoon even emailen, of bellen).

Corona; hoe gaan we er dagelijks mee om

Plaats een flesje handdesinfectie-gel in borstzak of broekzak en gebruik een kleine hoeveelheid die genoeg is om de handen samen rondom in te wrijven.

Drink wat meer water, cola of ‘n thee/coffie-drank als je ‘buiten’ bent geweest. Als het virus via de mond mocht binnenkomen dan komt het met drinken in de maag > de daar-aanwezige de maagsappen/-flora dooden de virusbacterien dan meteen.

Natuurlijk afstand houden overal, en vraag vriendelijk of handen-schudden maar even mag worden overgeslagen deze keer. Glimlach wat meer naar mensen, dat helpt om flink wat mensen van hun stress af te helpen tijdens alle druk die via de media naar buiten komt.

Hou er desondanks toch ALTIJD rekening mee dat je een drager bent van het Coronavirus, dat helpt u om alert te blijven met alles dat u aanraakt; van de pin-automaat tot het benzinepomp-handvat, deurklink en post. Liefst NIET in de buurt komen bij ouderen, blijf op afstand en mocht je toch wat willn/moeten bespreken, dan flink handen ontsmetten en evt. handschoenen en mondkapje voor alle zekerheid.

Vanuit een “Natuurlijk” perspectief is het ‘t beste om het virus te krijgen als je je Krachtig Sterk voelt, en niet wanneer je zwak bent en je jezelf slecht voelt. 10 dagen tot 2 weken kan het duren voordat het virus laat weten dat je het hebt, en dat ‘droge’ hoesten kan zelfs voor korte tijd weer verdwijnen, dus toch dan uit voorzorg het ziekenhuis in voor de Corona-test.

Eet elke dag veel verse Vitamines C in de vorm van Sinaasappels schillen en direct opeten, maar een schijf verse citroen in bijv. thee helpt ook goed, Grapefruit, mineola’s; alles wat de lichaams-PH wat zuurder maakt, want virussen kunnen in zo’n omgeving niet overleven/vermenigvuldigen. (Maar TE is nooit goed, dus vindt zelf uw balans.)

Dit Coronavirus is zeer aggressief en het muteert, waardoor het steeds meer mensen van alle leeftijden aanvalt. Besmetting voorkomen dus, of inenting met vaccin.

Corona; financiele steun voor uw bedrijf

Info vooraf: Sommige regelingen gaan via papier en soms kan u inloggen (voornamelijk met uw DigiD) en dan digitaal-online aanvraag indienen. Hieronder links naar de info plus het formulier (pdf-document).

NOW-regeling: voor derving inkomsten bij bedrijven door Corona. Dit (over 3 maanden van het uw omzetverliespercentage krijgt u 90% voor het loon van uw werknemers; een voorschot binnen 2 tot 4 weken) wordt geregeld via het UWV > informatie-pagina: https://www.uwv.nl/werkgevers/formulieren/formulier-aanvraag-tegemoetkoming.aspx

NOW-formulier:  https://now.uwv.nl    Vul alles PRECIES in zoals beschreven in de informatie pagina, ook inclusief de scans en op de knoppen drukken, anders werkt ‘t niet !

Corona Regeringsregelingen (zoals uitstel van boetes en uitstel van belastingheffingen en -aanslagen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie

Formulier uitstel belastingen: voor Ondernemers inloggen op website Belastingdienst.nl (RSIN-nummer klaarhouden).

TOZO-regeling info: https://www.divosa.nl/onderwerpen/tijdelijke-overbruggingsregeling-zelfstandig-ondernemers-tozo/aanvraag

TOZO-formulier: https://www.divosa.nl/sites/default/files/onderwerp_bestanden/0401_model_aanvraagformulier_tozo_versie_11.pdf

Meer Krediet bij bank (BMKB): https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/bmkb

Stop gemeentelijke aanslagen, boetes e.d.; Betalingsregeling of uitstel: https://www.s-hertogenbosch.nl/corona-ondernemers.html

Formulier gemeentelijke aanslagen uitstel: https://www.s-hertogenbosch.nl/fileadmin/Website/Ondernemer/Belastingen/Betalingsregeling_belastingen_ondernemer_2020.pdf

TOGS-regeling info (voor winkeliers en evenementenbedrijven e.d., SBI-code van uw KvK klaarhouden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/tegemoetkoming-ondernemers-getroffen-sectoren-togs

Online indienen TOGS: https://mijn.rvo.nl/eloket/login-start.html?pageUri=/catalog/openForm.do%3Fpath%3Dcatalog%3A//Regelingen/414NOOD%26create%3Dnew

Zelfs voor de Energie-rekening kunt u uitstel krijgen in bepaalde gevallen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/energiebelastingen

“Ben niet bang en vraag uw Toeleveranciers/Crediteuren om betalingsvermindering en anders tenminste betalingsuitstel. (Bij IFM heeft u al 30 dagen betaaltermijn, en we zijn hierin flexibel tot en met 45 dagen. In onze factuur-email van periode 3 hebben we dit al met u gecommuniceerd. Let wel: Wij werken alleen de uren die we betaald krijgen; dit is gescheiden van de NOW-regeling. Voor meer info bel Hans op: 06-415 90 602)”

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat